Resetare "Time for Service"

Discutii despre seria 900NG '92-'98

Resetare "Time for Service"

Postby bullet » 07 Sep 2009, 13:50

Pentru cei carora le apare pe SID mesajul " Time for Service" o sa va explic aici cum sa scapati de mesaj.
Mesajul apare cand s-au implinit numarul de km sau au trecut 365 de zile de la ultima revizie. Daca nu aveti posibilitatea sa ajungeti la un aparat de diagnoza, mesajul se sterge cam asa:
In momentul in care e afisat mesajul se TINE apasat butonul CLEAR timp de 8 secunde, pe display o sa apara scris "SERVICE" si gata. :wink:
Image
User avatar
bullet
Saabist adevarat
 
Posts: 1293
Joined: 29 Jul 2008, 12:38
Location: Sibiu-Bucuresti

Postby ct_gabriel » 07 Sep 2009, 14:22

Mie mi-a aparut mesajul asta anul trecut, si a stat vreo saptamina dupa care a disparut complet. Nu stiam ca e asa simplu sa scapi de el, dar nici nu m-a deranjat prea mult timp. Totusi... anul trecut, in acelasi timp cu mesajul Time for service, a mai aparut Check engine pe bordul meu... nu am stiut ce-i cu ele si nici nu am dus masina la un service autorizat. Uleiul l-am schimbat singur, iar mesajul Check engine, dupa un timp a incetat sa mai apara. Acum insa a aparut din nou. Era oricum timpul sa schimb uleiul si am facut-o... dar mesajul nu a mai disparut ca anul trecut... umblu cu el aprins tot timpul. Butonul de CLEAR il folosesc sa resetez consumul la 100 de km. Nu stiu de ce se tot blocheaza si imi arata acelasi consum fara nici o modificare indiferent in ce conditii conduc. Daca tin Clear citeva secunde isi revine pentru o vreme.
A part of me suspects that I'm a loser, but the other part of me thinks I'm God Almighty...
User avatar
ct_gabriel
Junior
 
Posts: 25
Joined: 19 Feb 2009, 22:54
Location: Hässleholm Suedia

Postby bullet » 07 Sep 2009, 14:40

Pt check engine desfa borna de la baterie si las-o desfacuta vreo 10 minute. ATENTIE !! Cauta codul de casetofon inainte de a desface borna in cazul in care mai ai radio-ul original pentru ca o sa ti-l ceara si daca nu-l ai...... :cry: . In mod normal daca nu ai nici o eroare ar trebui sa se stinga check engine dupa ce conectezi borna. Daca nu, atunci fa-i o diagnoza.
Pentru consum.....nu stiu ce sa zic.

Apropo, am vazut ca esti din Suedia....pe acolo nu gasesti niste piese mai ieftine de la dezmembrari ? As avea mare nevoie de cate ceva.
Image
User avatar
bullet
Saabist adevarat
 
Posts: 1293
Joined: 29 Jul 2008, 12:38
Location: Sibiu-Bucuresti


Return to SAAB seria 900NG

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron