transplant de cutie

Discutii despre seria 9-3 '97-'03

transplant de cutie

Postby abarthus » 02 Dec 2016, 08:26

Intentionez sa fac un "transplant" si anume inlocuirea cutiei automate cu una manuala; am gasit o masina intreaga si as vrea sa stiu ce trebuie schimbat , pe langa cutie in sine. Masina de dezmembrat este destul de departe si nu vreau sa fac mai mult de un drum la ea pentru piese. Va multumesc!
SAAB 93 Aero
User avatar
abarthus
Invatacel
 
Posts: 73
Joined: 05 Oct 2015, 13:41

Re: transplant de cutie

Postby gfery » 02 Dec 2016, 20:28

sunt convins ca nu asta vrei sa auzi pe topic, dar, here it goes: nu face chestia asta, din mai multe motive:

- Trionicul e gandit sa caute TCM-ul cand din fabrica are asa ceva, o sa ai nevoie in principiu de soft nou in ECU.
- modificarile mecanica sunt multiple:
ai nevoie de volanta si kit de ambreiaj, timonerie, schimbator, toate alea din interior unde vine schimbatorul, suporti cutie, bieleta anticuplu, in principiu (desi s-ar putea sa gresesc) si planetarele sunt diferite; si nu numai.
- posibil sa ai erori in ESP, de care sa nu mai poti scapa; - asta daca ai asa ceva.
- si multe altele

Una peste alta, beneficiile unei cutii manuale nu justifica nici pe departe complexitatea operatiunii (din doua motive, unu la saab cutia automata este chiar foarte performanta, mai ales cuplata la un b235R si doi, nu suntem chiar asa buni piloti pe cat ne imaginam, sa avem nevoie de milisecundele castigate de schimbarea manuala a treptelor).

hai sa-ti zic o chestie: eu am sentronic pe 9-5 si nu schimba mai rau decat as schimba o manuala, iar din comoditate o las in D 99% din timp, in afara de coborari lungi unde face toti banii din cauza franei de motor.

In rest pe mine nu m-ai prinde nici batut sa-mi iau aero manual, din contra, si al doilea aero 9-5 tot automat l-am luat, si era unul dintre criteriile de descalificare (alaturi de ventilatia in scaune, dar asta e alta poveste).
gfery
Master
 
Posts: 281
Joined: 25 Sep 2015, 09:56
Location: Cluj-Napoca


Return to SAAB seria 9-3

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest