Page 1 of 3

Probleme relantii..help

PostPosted: 16 Jun 2013, 14:41
by maerbuc
Salutare tin sa precizez ca sunt nou pe acest forum si proaspat proprietar de Sabb 9-5 2.3t 185cp din 2001.
Am intrat in posesia lui de aprox 6luni,iar acum intampin niste probleme si sper sa veniti in ajutorul meu cu un sfat.In una din diminetile acestea am vrut sa plec cu masina si pornid masina am observat ca nu sta la relantii nici pe benzina si nici pe GPL,ori moare motorul ori sta prea turata.Dupa aprox 10km de mers se incalzeste sta la relantii dar subturata si tremura f.rau,dar dak dau drumul la clima moare,iar martorul de la motor sta aprins mai tot timpul si pilotul nu functioneza.Fostul proprietar mi a zis ca i-a schimbat clapeta de acceleratie second acum un an+o valva pe la turbo ceva de genu.Tin sa precizez ca masina a fost cumparata de la user-ul Viruss.
Astept indrumari sau un sfat de la voi nu as vrea sa iau pe ghicite ce are sa dau banii pe piese aiurea.Va Multumesc.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 16 Jun 2013, 18:27
by MagicPenguin
Salut! Ca sa nu o iei pe ghicite, cel mai bine e sa incepi cu o diagnoza facuta cu Tech2. Daca ai martorul de la motor sta aprins, inseamna ca ai niste coduri de eroare stocate. Ele iti vor clarifica problemele intr-o oarecare masura.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 16 Jun 2013, 22:20
by maerbuc
Am fost la cateva service-uri pentru diagnoza dar nu au putut sa citeasca ..cred ca o sa ma duc marti la cobalcescu pe splai din buc.ca acolo am inteles ca ar putea sa rezolve prob.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 16 Jun 2013, 22:32
by manolodsv
pentru mai mult ajutor pune in semnatura date despre masina si localitatea de unde esti :mrgreen:

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 17 Jun 2013, 00:54
by MagicPenguin
Din cauza asta spun sa faci diagnoza cu Tech2. Cu altceva nu merge. Auto Cobalcescu este o solutie buna. Sigur te vor putea ajuta.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 17 Jun 2013, 13:42
by maerbuc
Sall,aveti cumva idee dak schimb clapeta de acceleratie trebuie sa mai fac ceva gen resoftare?Sunt din Bucuresti Saab 9-5 2.3t 185Cp 2001.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 17 Jun 2013, 13:51
by MagicPenguin
Nu stiu sa-ti spun daca este cazul si pentru masina ta, dar la unele modele trebuie facuta o recalibrare cu testerul specific marcii.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 17 Jun 2013, 16:59
by maerbuc
Asta inseamna ca dupa ce o sa ma duc maine la service sa ami puna testa-rul si o sa schimb clapeta care mai mult ca sigur aia e buba va trebuii sa ma reintorc la ei inapoi.O sa intreb maine acolo dak trebuie sa fac chestia asta sau se reseteaza singura prin scoaterea bornelor de la baterie.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 18 Jun 2013, 10:15
by maerbuc
Problema sa rezolvat oarecum ,clapeta a fost resetata dar nu mi a dat vro garantie cat va tine ,partea rea ca trebuie sa schimb caseta de aprindere sau bombina de inductie si faza e ca nu prea se gaseste si dak se gaseste este f scumpa.Masina este momentan ok sta la relantii si pe gaz si pe benzina si chiar dak dau drumu la clima.Mai am de rezolvat niste scurgeri de ulei pe partea cu distributia pierde pe undeva pe acolo dar nu stiu pe unde pt ca sub masina pe asfalt nu lasa urme cablajele de la baterie care pierd curent pe traseu cu toate ca alternatorul incarca perfect.In cazul in care cnv cunoaste si ma poate ajuta cu bobina va rog sa ami spuneti si mie.Ms.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 18 Jun 2013, 12:00
by maerbuc
Da.. problema a reaparut acum nu mai sta deloc relantii-ul nici pe gaz si pe benzina exact ce mi sa zis de la service ca nu ami da nici o garantie urmeaza sa schimb clapeta si bobina de inductie.:((

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 18 Jun 2013, 12:27
by maerbuc
Credeti ca ma puteti ajuta si pe mn si as fi recunoscator cu o bobina de inductie doar sa fac proba sa vad dak merge masina ca mie frica sa dau banii aiurea pe ea si sa nu fie din bobina.Plzzz

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 18 Jun 2013, 13:26
by dgt
sper ca ai fost pana acum la un service cu Tech2. daca nu, nasol.
bobina de inductie gasesti si aici pe forum si pe ocazii tin minte ca am vazut una, la 450ron.
pierderile pe lla distributie pot fi de la simering, e ieftin si rapid de schimbat.

dar repet, du-o la diagnoza cu tech2. stay calm and follow the procedure.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 18 Jun 2013, 16:24
by maerbuc
`Da sa facut diagnoza cu corect am fost la saab la cobalcescu super baietii.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 18 Jun 2013, 17:06
by maerbuc
Aveti cumva idee care este diferenta intre cutia rosie si cutia neagra la bobina de inductie precizez ca a mea este neagra iar motorizarea 2.3turbo 185Cp.

Re: Probleme relantii..help

PostPosted: 18 Jun 2013, 19:17
by MagicPenguin
Cea rosie este pentru alt tip de motoare. S-a mai discutat pe forum. Nu este recomandata rotatia. Ce are, aia pui. Rosie pe Trionic5 si neagra pe Trionic7. Pret bun gasesti in Anglia la NeoBrothers.