Salutare,
iaca postez si eu o intrebare, n-am mai postat de ceva vreme ...
Mai stau la Cluj vreo 2 luni dupa care ma intorc in Germania, si m-a prins schimbul de ulei aici
Tin minte ca acum vreo 2 ani am pus Mobil 1 New Life 0w40 si am fost foarte multumit ( pe atunci masina avea 200.000 km, acuma are 250.000 !!! ).
Ultima data insa ( in ianuarie anul acesta ) Arne din Kamen mi-a pus "uleiul lui" ( care il are in vrac ) si mi-a zis ca e cel mai bun, bla bla bla ... In orice caz, pe hartia agatata la motor scrie Motul 5w30 si nu prea imi place cum toarce cu el, asa ca m-am gandit sa revin la Mobil 1 0w40 insa il gasesc in 3 variante ...
Pe pagina asta
http://www.starlubricants.ro/lubrifianti-autoturisme/mobil-1este primul de sus "New Life" pe care il cunosc, insa mai exista unul cica special conceput pt Turbo Diesel ( al 6-lea de sus ).
Pentru a accentua confuzia, am mai citit pe ceva forumuri ca e bine de cumparat si folosit Mobil 1 0w40 cu Capac "silver" ( made in USA ) pentru ca cele cu Capac "Gold" sunt facute ori in EU ori in Turcia si nu sunt asa de calitative.
In plus, pe un alt site am mai gasit un alt "model" care - da - are Capac silver cu mentiunea "European formula" :
http://www.uleidemotor.com/ulei-de-motor-1-full-sintetice-4/produs-mobil-1-0w-40-european-car-formula-52.htmldar care insa nu se gaseste pe linkul de la StarLubricants, aceastia fiind really distribuitori autorizati ...
Na, ce ma sfatuiti ? Ma gandesc sa-l incerc pe cel "Turbo Diesel" ...
In manual scrie clar ca sugestia este "Saab Long Life Diesel 5W40"
sau "Mobil 1 0w40". Avand in vedere ca primul nici nu cred ca mai exista pe piata, Solutia e al doilea.
Si off-topic, cei cu Saab-uri din Cluj, imi puteti da va rog un garaj de incredere unde va faceti intretinearea ?
Merci anticipat.
PS. Sa nu uit, daca tot suntem la acest topic, am incercat toate diesel-urile de la toate pompele aici la Cluj. Vorbesc de cel normal, de 51. Si pot confirma ca cel mai frumos si rotund imi merge cu cel de la Rompetrol, prin urmare numai de-acolo iau. Tin minte ca anul trecut in vara cand am venit la Cluj, am facut un plin cu diesel-ul cel mai scump de la MOL, si a fost infiorator, pur si simplu masina tusea ...