Electrician Cluj

Service mai ieftin, piese originale mai ieftine, reparatii de calitate

Electrician Cluj

Postby Cereal.Killer » 26 Sep 2012, 10:22

Salut baieti! Tocmai am achiziţionat un SAAB 9-3 dar care este putin bolnav. Fostul proprietar a avut montat un CD-changer (Dension Gateway 500) pe care l-a scos inainte de a vinde masina. Dupa cum stiti conexiunile sunt prin fibra optica (masina este din 2005). Cand a fost scos CD-changer-ul fibra a ramas discontinua. Ca urmare, nu exista nici un fel de sunet in masina si nici nu se aprinde display-ul ICM (care este de tip 3, cu ecranul mare). In teorie teorie, lucrurile ar trebui sa fie simple : refaci continuitatea fibrei! Problema este ca baietii de la Cluj ( tubman) inca nu stiu unde sa uneasca fibra optica si nici cum s-ar putea face asta. Au fost foarte ok si mi-au spus ca se mai documenteaza ... dar pana atunci as vrea si o a doua opinie.
In acest context as vrea sa-mi recomandati un electrician din Cluj sau imprejurimi.
Multumesc mult!
User avatar
Cereal.Killer
Nou venit
 
Posts: 12
Joined: 11 Sep 2012, 20:47
Location: CJ

Re: Electrician Cluj

Postby bullet » 26 Sep 2012, 10:26

Varianta 1:

http://www.ebay.co.uk/itm/SAAB-9-3-ARC- ... 3a7985e94d

Varianta 2:

Cheama pe cineva de la RCS&RDS, ei le au cu fibra optica :mrgreen:
Image
User avatar
bullet
Saabist adevarat
 
Posts: 1293
Joined: 29 Jul 2008, 12:38
Location: Sibiu-Bucuresti

Re: Electrician Cluj

Postby Cereal.Killer » 27 Sep 2012, 08:38

LOL...exista in masina o unitate asemanatoare (cu un singur CD) ... Problema e ca nu stiu cum sa o conectez. Deci daca o cumpar pe cea recomandata de tine voi avea doua pe care nu le pot folosi. In principiu a doua varianta imi place mai mult ;)
User avatar
Cereal.Killer
Nou venit
 
Posts: 12
Joined: 11 Sep 2012, 20:47
Location: CJ

Re: Electrician Cluj

Postby mrq » 27 Sep 2012, 10:40

Deci ...CDchng. era cel stock de 9-3 SS sau ceva aftermarket montant in spate ?

Daca acum ai loc liber pe undeva tranteste niste poze , teoretic poti face bypass la fibra changer-ului insa nu stiu sigur daca o sa mearga unitatea principala corect.

Spune-ne cele de mai sus si vedem de acolo
User avatar
mrq
Master
 
Posts: 329
Joined: 16 Nov 2010, 14:00

Re: Electrician Cluj

Postby Cereal.Killer » 27 Sep 2012, 12:15

mrq wrote:Deci ...CDchng. era cel stock de 9-3 SS sau ceva aftermarket montant in spate ?

Daca acum ai loc liber pe undeva tranteste niste poze , teoretic poti face bypass la fibra changer-ului insa nu stiu sigur daca o sa mearga unitatea principala corect.

Spune-ne cele de mai sus si vedem de acolo



Nu e niciun spatiu liber in consola. CD-changer-ul de care spuneam nu este in realitate un CD-changer. Este un dispozitiv pe care masina il interpreteaza ca fiind CD-changer dar in el poti sa bagi un USB, iPod, mp3 etc. El a fost introdus (dupa spusele fostului proprietar) undeva in spatele torpedoului si apoi scos. (http://www.dension.com/product/iPod-iPh ... ateway-500 ; http://www.dension.com/sites/default/fi ... 6x3052.jpg)

Am atasat si o poza cu consola.
Attachments
consola.jpg
User avatar
Cereal.Killer
Nou venit
 
Posts: 12
Joined: 11 Sep 2012, 20:47
Location: CJ

Re: Electrician Cluj

Postby MagicPenguin » 27 Sep 2012, 12:37

Ti-a indicat fostul proprietar locul exact in care a fost intrerupta fibra? Stiu ca lipiturile se fac greu si aparatura necesara este extrem de scumpa, motiv pentru care nu gasesti specialisti la tot pasul. Bullet are dreptate cu angajatii RDS.
CD changerul OEM a functionat simultan cu acel device aftermarket sau s-a luat cablajul de la unul si s-a pus la celalalt?
Aceleasi simptome le-a avut si Mircea in momentul in care s-a prajit amplificatorul de sub scaunul soferului.

Offtopic: banuiesc ca in acel suport de la grila de ventilatie se introduce un GPS, dar deviceul de la suportul de telefon ce reprezinta? :o
I drive:
Image
I miss:
Image
User avatar
MagicPenguin
Saabist adevarat
 
Posts: 2045
Joined: 26 Aug 2011, 09:16
Location: Bucuresti

Re: Electrician Cluj

Postby Cereal.Killer » 27 Sep 2012, 12:58

Mail-uri primite de la fostul proprietar:

1._____________________________
First question that I have, is your radio working or did they not fix that ? So do you have any sound or not ?
The reason I am asking this, I have removed a so called Dension Gateway 500 from the car before I sold it, as the unit was worth 500 euro. This unit acts like a CD changer but in reality has got many more options like connecting Ipods, USB etc. Then I could use the steering wheel controls to control the audio and skip MP3 files etc.
As the Saab does have an optic loop, basically fiber optic bus that needs to be closed otherwise the audio does not work. As I removed the Dension gateway (from the right, behind the glove box on the right side of the dashboard… you will need to remove some torx screws) I left the Optic cable on the vehicle as I was not sure I was going to sell it so I was able to put the Dension back in as needed.

So If your audio is not working… closing the fiber optic bus will help you…. One of the ways todo that would be to put a new gateway in… or buy mine (I have it on an auction site for 250 euro at the moment) Another way is to buy a loopback adapter and put that on.

http://www.etadyne.com/DIYmost.htm

2._____________________________
If you remove the glove box (dashboard… right side…) you will find an orange optic cable there that used to be connected to my Dension Gateway 500.

http://www.dension.com/sites/default/fi ... guide1.pdf

all you would have todo is to connect either a device to it … or connect the in/out with an adapter…

It is also possible todo that behind the radio I think… The ICM is in tact and working !

3._____________________________
Eu: "So...let's see if I got it right this time...I attached a picture. The blue line marks the place where the loopback connector goes. Am I right?"

> Correct ! Or the easiest way is to shortcut the optic cable just below where the Dension is… there is a plug there on the orange cable… light will come from one end and should go in at the other… then the bus will work.

4._____________________________
Eu: "OK...so, the shortcut can be done with the connectors that are now in the car or I must buy the loopback connector that you sent me in a previos mail. "

> I do not think you can shortcut the bus without adapters, but it might be possible to do so at the back of the ICM, I have never had a look there but I suppose that is where the cable is connect so it might be possible to shortcut there… Anything that is able to connect the two fiber optic cables will work… other car brands like BMW and Mercedes use the same sort of cable I think.


Dispozitivul introdus a functionat impreuna cu celelalte. Pe grila este un suport de la brodit (www.brodit.se) care alimenteaza un GPS. Celalalt este un kit handsfree bluetooth prin care razpunzi la telefon, vorbesti la un microfon localizat undeva langa oglinda retrovizoare si auzi conversatia in boxele masinii. Dispozitivul in sine functioneaza dar nu se aude nimic in boxe. De fapt, la momentul de fata, nu exista nici un fel de sunet in masina...nici macar clikurile semnalizatoarelor.
Attachments
dension.png
User avatar
Cereal.Killer
Nou venit
 
Posts: 12
Joined: 11 Sep 2012, 20:47
Location: CJ

Re: Electrician Cluj

Postby danezu » 27 Sep 2012, 13:53

Din ce inteleg eu, daca unesti inapoi fibra optica va functiona totul, da jos torpedoul si vezi ce cacanarie a facut acolo, poate te prinzi cum sta treaba sau pune si poze aici.

Bafta!

Ce tigan si vanzatorul asta.....cum draq sa scoti ceva de pe masina, sa se chinuie noul proprietar sa-i dea de cap :evil:
Image
User avatar
danezu
Saabist
 
Posts: 819
Joined: 04 Nov 2010, 17:56
Location: Bucaless

Re: Electrician Cluj

Postby Cereal.Killer » 28 Sep 2012, 16:41

danezu wrote:Din ce inteleg eu, daca unesti inapoi fibra optica va functiona totul, da jos torpedoul si vezi ce cacanarie a facut acolo, poate te prinzi cum sta treaba sau pune si poze aici.

Bafta!

Ce tigan si vanzatorul asta.....cum draq sa scoti ceva de pe masina, sa se chinuie noul proprietar sa-i dea de cap :evil:


:)
Baieti, nu prea imi place sa ma desconsider dar bordul a fost deja desfacut de un electrician de la service si nu a gasit locul cu pricina...asadar nu cred ca il voi gasi eu. Si nici nu sunt cel mai priceput la treburile astea :(
Tocmai de aceea vroiam sa mai merg la un electrician auto.
User avatar
Cereal.Killer
Nou venit
 
Posts: 12
Joined: 11 Sep 2012, 20:47
Location: CJ

Re: Electrician Cluj

Postby mrq » 30 Sep 2012, 23:56

Mi-a placut ...partea in care bate apropo vanzatorul sa ii cumperi tu lui "cutia magica" care din ce am citit...este destul de foarte utila la noi :).

Ai grija...cu electricienii, nu o zic cu rautate dar...preturile la unitatile noatre audio si amplificatoare sunt destul de mari .

Revin cu un post sa recitesc tot inca o data...
User avatar
mrq
Master
 
Posts: 329
Joined: 16 Nov 2010, 14:00

Re: Electrician Cluj

Postby mrq » 01 Oct 2012, 00:23

Ok ca sa tragem linie.

1 - nu ai sunet deloc in masina (e normal daca este arsa o componenta sau cazul tau fibra intrerupta)
2 - cd playerul de sub casetofon iti functioneaza ? este conectat ? se aprinde lumina de la butonul de eject si acea mica de sub fanta de disc ? unitatea audio o vede ? daca bagi un cd in ea ce se intampla ?
3 - daca raspunsul la intrebarea de mai sus este urmatorul:
Nu am curent,am curent da nu mi-l vede ...cd playerul este operational insa nu il vede unitatea s.a.s.m.d // solutia este sa cauti prin tot torpedoul ala sau pe unde si-a pus ala cutia aia obosita cele doua capete de fibra si sa le introduci in cd player

Pentru mai multe informatii

http://saabworld.net/f146/saab-9-3-audi ... 6-a-25259/

http://www.saabcentral.com/forums/showt ... ?p=1899389

(o sa vezi mai jos o poza cu amp1 si mufele lui , trebuie sa ai ceva similar cu acelea si la cd player , iar intrarile acelea albe sunt in/out pentru fibra in amplif,doar ca sa iti faci o idee de sistem)
User avatar
mrq
Master
 
Posts: 329
Joined: 16 Nov 2010, 14:00

Re: Electrician Cluj

Postby Cereal.Killer » 01 Oct 2012, 07:51

ok. Multzam de raspuns.
CD-playerul e cum spuneai. Adica nu trage CD-ul, nu se aprinde becul verde dar cand apas butonul de eject invarte ceva...
O sa incerc sa desfac torpedoul...va tin la curent :)
User avatar
Cereal.Killer
Nou venit
 
Posts: 12
Joined: 11 Sep 2012, 20:47
Location: CJ

Re: Electrician Cluj

Postby danezu » 01 Oct 2012, 10:47

Scoate cd playerul si vezi daca este conectat. Are cleme laterale, bagi un cutit cu lama lata infasurat intr-o carpa moale pe laterale si iese afara.

Bafta!
Image
User avatar
danezu
Saabist
 
Posts: 819
Joined: 04 Nov 2010, 17:56
Location: Bucaless

Re: Electrician Cluj

Postby mrq » 01 Oct 2012, 15:36

Atunci cred ca sigur Gogu, a furat fibra de la cd-player, e posibil sa gasesti conexiunile pe pini metalici ok insa nimic cuplat pe mufele acelea rotunde albicioase mai ciudatele.

Gaeste cele doua puncte de fibra si ...cred ca ai inteles ce/cum.

Tine-ne la curent cu progresul si daca intampini probleme , nu uita sa ne pui si poze pe langa intrebari.
User avatar
mrq
Master
 
Posts: 329
Joined: 16 Nov 2010, 14:00

Re: Electrician Cluj

Postby Cereal.Killer » 23 Dec 2012, 10:40

Salut baieti! Acum am avut putin timp liber si m-am ocupat de problema asta. Am dus masina la un electronist, a dat jos torpedo-ul, a gasit doua cabluri (fibra optica) intr-o mufa de plastic care nu intrau niciunde (foto #3; #2; video #1), a scos cablurile din mufa si le-a pus cap la cap (foto #1) dupa care .... SENZATIONAL ! :) se aprinde display-ul si incepe sa cante radioul. De la service pana acasa ascult muzica pentru prima data in masina, totul functioneaza fara probleme, pe la semafoare mai opresc si motorul sa testez daca functioneaza si asa, apoi o perchez acasa. A doua zi, dimineata, pornesc motorul, se aprinde radioul si implicit display-ul dar dupa 10-15 secunde se stinge. Dupa inca 2 secunde se aprinde. Dupa alte 10-15 secunde se stinge iar... Ma gandesc ca cele -11 *C sunt motivul acestui comportament bizar. Imi spun ca trebuie sa se incalzeasca motorul. Dupa 10 min de mers, indicatorul de temperatura era in sfarsit dupa a doua linie si incerc sa pornesc radio din nou. Acelasi comportament! A doua zi ma decid sa o duc din nou la service. Pornesc - incerc radioul, la fel, functioneaza in reprize. Dupa 5 min de mers mai incerc odata, la fel. Dupa 10 min de mers mai incerc odata ... MERGE!!!! ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Ma intorc acasa pentru ca imi era frica ca electronistul o sa ma trimita la psihiatru.
Oricum, probabil ca deja intuiti, a doua zi dimineata iar nu mai mergea! Scot eu torpedo-ul, refac "conexiunea" fibrei, o izolez...fara nici un rezultat. Am si filmat ciudatenia. (video #2).


Voi ce credeti...e posedata?? :D :evil: :twisted:



video #1: http://www.youtube.com/watch?v=5dkVQo8x ... e=youtu.be
video #2: http://www.youtube.com/watch?v=OZWrgQAs ... e=youtu.be
Attachments
3--conexiune fibra optica.jpg
conexiune fibra optica
2--fibra optica.jpg
fibra optica
1--mufa fibra optica.jpg
mufa fibra optica
User avatar
Cereal.Killer
Nou venit
 
Posts: 12
Joined: 11 Sep 2012, 20:47
Location: CJ


Return to SAAB - Service

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest