IAA Frankfurt, 19.09.09, Noul 9-5, Impresii personale.

Discutii despre seria 9-5 '10-'11

IAA Frankfurt, 19.09.09, Noul 9-5, Impresii personale.

Postby saabby-727 » 26 Sep 2009, 13:01

Simbätä, 19.09.2009, Frankfurt, IAA.
Somptuos, variat, imens, pentru toate gusturile si toate dorintele, risipitor... cum se cuvine in lumea celor ce produc masini, si in lumea celor care au bani sä le cumpere :lol:. Dar si obositor, zdrobitor, enorm de multä informatie... imposibil de väzut in intregime intr-o zi!!!
Si acum: 9-5, DEZAMÄGIRE TOTALÄ!!!
Mai ales cä nu departe de standul lui Saab, in aceeasi halä (nr. opt ) era si standul lui Opel, mult mai mare si mai somptuos decit cel al lui Saab :( , cu multe modele si dotäri diferite, snob si voit socant, desigur cu Insignia! Deci nu am avut mult de mers pentru a le compara cu usurintä.
Intr-adevär in ceea ce priveste forma oricine cine nu e fan-saab sau cine nu priveste cu atentie emblemele se poate insela foarte usor. Mici detalii, ca de exemplu: in zona geamurilor, lejer altä formä la geamul pasagerului spate, o baghetä decor la geamul din spate la Insignia era dintr-o bucatä si la saab din douä, intreruptä de o baghetä verticalä, la Isignia decor metalic si la 9-5 läcuitä in negru. La 9-5 läcuite in negru erau toate baghetele, si cele dintre geamul din fatä si cel din spate, si cele laterale parbrizului. La fel erau läcuite si oglinzile retrovizoare, lac negru. Insä: pe acel lac erau deja zgirieturi. La un prototip, care e expus de doar 3 zile si doar sters si lustruit manual, chiar si dacä aceasta trebuie fäcutä dupä fiecare vizitator care lasä amprente nu e de acceptat. Am intrebat ce se va intimpla dupä ce masina va trece de citeva ori prin spälätorie cu perii sau cu benzi de cauciuc, ... dupä luni de zile, de exemplu...?
Au ridicat din umeri! Vizibil nimeni nu isi pusese intrebarea inaintea mea :( .
Apoi: interiorul chederului de la geamuri e din gumä acoperitä cu velur sintetic, aici era negru. Foarte frumos! Numai: geamurile fiind sterse cu o cirpä, aceasta läsa scame pe acel velur, chiar si mici, ne gindeam ce se va intimpla la omul de rind care curätä cu ce are la indeminä ( hirtie din rolä, prosop... etc)? Asa aveam eu odinioarä :lol: , la un Omega, prin 1995 si mä enerva puternic cind trebuiau sterse geamurile.
Urmarea mai jos!
Last edited by saabby-727 on 27 Sep 2009, 11:14, edited 1 time in total.
sä joci golf sau polo, sä conduci logan sau mai bine SÄ PILOTEZI UN SAAB?
la saab frinatul murdäreste jentzile
9-5 2,3T vector 220HP
saabby-727
Senior
 
Posts: 141
Joined: 08 Mar 2009, 14:21
Location: kaiserslautern

Urmare IAA Frankfurt, 19.09.09

Postby saabby-727 » 26 Sep 2009, 13:45

Pe deasupra, pe partea soferului, partea din fatä a chederului, acolo unde geamul ridicindu-se trebuie sä se etanseze in cheder, acel velur era deja dus, se vedea cauciucul gol, aräta ca ros de soareci :lol: :!: . Si se vedea si de dinafarä chiar si cind geamul era inchis. Nu imi imaginez cä fiecare vizitator din cele 3 zile a inchis si deschis geamul de sute de ori incit de aceea era deja asa... si oricum trebuia sä reziste, nu? :shock:
Am intrebat citi km are masina. Nimeni nu stia, si oricum nu le-a pläcut cind le-am arätat locul acela intrebind dacä cineva imi poate spune cit costä chederul respectiv, dacä va trebui schimbat odatä pe lunä sau va trebui evitat a se deschide geamurile.
In interior aceeasi piele netedä, desi moale, dar care aratä ca vinilinul. Altii fac vinilin care ce imitä perfect pielea, ei au inceput de cind saab aprtine lui GM sä facä piele care imitä perfect vinilinul :evil: !.
Desigur nici nu mirosea a piele!
Cine a urcat intr-un 900 sau 9000 cu interior din piele lucratä de firma furnizoare de pe vremuri a lui saab: Bridge of Weir din Scotia, stie despre ce vorbesc eu aici 8) . Fiiind aici piele albä, marginea scaunelor era deja porcäitä, probabil de la jeansi, insä... totusi... o piele corect prelucratä nu fixeazä culori sträine asa usor (in 3 zile!!!) si pe deasupra urmele de culoare se lasä sterse usor cu produse de curätat interiorul din piele. Aici nu s-a mai putut curäta, pielea respectivä era distrusä pe vecie.
Volanul ca la insignia, bordul asemänätor, pragurile la fel, portbagajul idem, etc, ..etc,.... Impresia la volan, vizibilitatea pe drum, pozitia pe scaun, consola dintre scaune, absolut identice :( . Desigur mici variatii posibile dupä optiunile personale la culoare, material si dotäri.
Pentru pasagerul din spate insä destul loc pentru genunchi, destul de comod, loc deasupra capului. Dar asta e azi de la sine inteles pentru aproape toate masinile din aceeasi gamä.
Centurile la locurile din fatä au in sfirsit (din nou) posibilitatea de a fi reglate in inältime pe coloana exterioarä, 8) , cä ceea ce enerveazä puternic la actualul 9-5 este cä acea functiune lipseste, fiind inlocuitä cu o rolä, pe care cicä centura poate fi inrulatä mai sus sau mai jos dupä dorintä. De fapt acest reglaj e destul de limitat, nu se potriveste tuturor :( . La scaunul maxim jos centura vine oblic peste insertia claviculei pe stern, la baza gitului chiar, si deranjeazä mai ales pe femei (ca sofer) in partea dreaptä a bustului. Cel putin asta s-a corectat, cä la 9000 reglajul in inältime exista. :D
Clantele usilor sunt färä zona de protectie din plastic imprejur, deci ATENTIE!!! intotdeauna unghiile täiate foarte scurt, (sau dacä luati in masinä femei cu unghii puse fiti galanti si deschideti d-v personal usa... asa o salvati de la zgirieturi... si apäreti ca un gentleman 8) ), oricum, atentie märitä cum deschideti usa, cä altfel se zgirie partea din spatele clantei. Pe deasupra clanta avea 2 culori diferite,(la una din cele douä 9-5 expuse), in partea superiarä fiind de altä culoare, mai deschisä. Am intrebat dacä e total din plastic ori din metal si cu o bandä de plastic acolo... nimeni nu mi-a putut räspunde :( .
Continuarea urmeazä!
Last edited by saabby-727 on 27 Sep 2009, 11:08, edited 1 time in total.
sä joci golf sau polo, sä conduci logan sau mai bine SÄ PILOTEZI UN SAAB?
la saab frinatul murdäreste jentzile
9-5 2,3T vector 220HP
saabby-727
Senior
 
Posts: 141
Joined: 08 Mar 2009, 14:21
Location: kaiserslautern

Urmare IAA Frankfurt 19.09.2009

Postby saabby-727 » 26 Sep 2009, 14:22

Partea din spate aratä insä sufocant de bine, mult mai frumos decit la Insignia, i-au tras douä linii totale pe toatä lätimea portbagajului rotunjite spre laterale, cu led-uri rosii, ... färä cuvinte, päcat cä trebuie väzutä din spate pentru a smulge aplauze :D !
Partea din fatä pare in comparatie cu cea din spate ca un bloc, un mastodont, brut, prea dintr-o bucatä, de vinä cred cä e noua modä la bärile de protectie (cam de la toate noile modele si de la alte märci) unde bara nu mai iese in relief. Totusi Saab era renumit pentru asa numitul " bot de delfin"... nu degeaba s-au folosit de la inceput cercetärile din domeniul bionicii pentru a asigura aerodinamicitatea, imitind forma delfinului cu rezistentä redusä la inaintarea prin apä. Habar nu am insä cum stä noua formä a "botului" actual din acest punct de vedere, filme si informatii despre testele lui 9-5 in culoarul de aerodinamicitate nu mi-au ajuns incä la cunostintä. Poate "noul" e mai aerodinamic, insä... cei ce s-au indrägostit pe vremuri de marca Saab au fäcut-o si pentru aceastä formä unicä, intilnitä numai la saab... aceia vor fi acum dezamägiti :cry:
Si acum cireasa peste friscä!!! :!: :!: :!:
Cindva a trebui sä cobor dim masinä :lol: .
Dacä sunteti bärbat si incä nu ati atins virsta la care mai apar si dureri de spate, mobilitate redusä din cauza spatelui, a articulatiei soldului, genunchiului sau alte probleme legate de virstä, (deci vä incadrati in "prototipul posesorului de saab din pagina de start a forumului"... a se citi acolo :) )puteti sä iesiti färä probleme din masinä!
INSÄ!!! Dacä faceti parte din celelalte categorii... :roll:
- trebuie sä puteti depärta genunchii foarte mult, pragul e foarte lat.
- pentru femei o catastrofä!... afarä de cazul in care sunteti de tip jeans sau trening, jogging :( . Cu o fustä, rochie, ciorapi, pantofi cu tocuri, intr-un cuvint o tinutä elegantä... aveti o problemä serioasä!
Nu veti putea sä coboriti din masinä elegant, räsucindu-vä pe scaun cu picioarele aläturate spre a le pune deodatä si impreunä pe sol, nu veti reusi sä atingeti solul decit dacä stergeti pragul exterior al masinii de noroi cu partea din spate a gambelor (si desigur cu fusta sau ciorapii). Si asta chiar si la o inältime de 1,76m, deci picioare destul de lungi. Mä intreb ce va face o femeie mai putin inaltä??? :( . Va trebui sä purtäm toate numai jeansi, sau purtind fustä(mai lungä sau mai scurtä :lol: ) cu un picior in masinä si celälat jos, depärtind genunchii pentru a face pasul necesar ca sä coborim ne vom aräta chilotii coborind din masinä :lol: . Stiu cä se vor gäsi mereu unii care se vor bucura, :evil: , ne rämine sä exersäm mult pentru a putea cobori elegant, sau va trebui sä avem intotdeauna un gentleman la indeminä care deschide usa si ajutind la coborire se interpune in fata privirilor indiscrete. Deci: SE CAUTÄ GENTLEMANI DE CÄTRE FEMEILE CU NOUL SAAB 9-5!
Dar nu vä faceti griji, am probat si la Insignia... absolut la fel, nu se putea altfel, :( , ca dovadä cä sunt surori :cry: :cry: :cry: .
In schimb noul 9-3 , si mai ales 9-3X sau chiar si 9-3 cabrio... se vede cä e altä marfä. Au si culori noi (aici era un mov-negru-metalizat-diamant) sau cam asa ceva, (nu am mai intrebat cä intrebasem deja destule care deranjau)... absolut superbä. Aici nici o problemä la coboritul din masinä... senzatia "saab" inäuntru. Pe mine interesindu-mä 9-5 am examinat 9-3 fugitiv.
Si apoi m-am indreptat spre alte centre de atractie, de exemplu... Lexus.
Multe de povestit, dar pe scurt: aceeasi problemä la coboritul din masinä. Numai cä aici era era un model Sport, cu multi-multi-multi HP... cu toate-alea inäuntru si pe dinafarä...unde asa ceva e inconturnabil si deci acceptabil.
Deci CONCLUZIA FINALÄ la stilul de coborit din masinä:
9-5 e similar unui Lexus-Sport !!! :lol: :lol: :lol:
sä joci golf sau polo, sä conduci logan sau mai bine SÄ PILOTEZI UN SAAB?
la saab frinatul murdäreste jentzile
9-5 2,3T vector 220HP
saabby-727
Senior
 
Posts: 141
Joined: 08 Mar 2009, 14:21
Location: kaiserslautern

IAA Frankfurt, poze si filme!

Postby saabby-727 » 27 Sep 2009, 11:31

In google: iaa frankfurt 2009
link-ul cu "Die stars der IAA 2009 - Die wichtigste Automesse der Welt"
apoi peste tot und scrie "video", sau la simbolul pe rosu cu o videocamerä. incep cu 30 secunde publicitate, si apoi urmeazä filmele.
sä joci golf sau polo, sä conduci logan sau mai bine SÄ PILOTEZI UN SAAB?
la saab frinatul murdäreste jentzile
9-5 2,3T vector 220HP
saabby-727
Senior
 
Posts: 141
Joined: 08 Mar 2009, 14:21
Location: kaiserslautern

Postby ciprian swe » 03 Oct 2009, 12:29

Absolut perfecta si fff bine documentata descrierea ta!La obiect si atenta la toate detaliile,..pe care eu unul nu le verific niciodata:))
Am avut intodeauna 9-3 si ma gandeam sa schimb acum cu 95 ca tot a aparut modelul asta nou.Saptamana viitoare am programat o vizita la Tröllhattan unde urmeaza sa vad noul 95.O sa fiu atent la ceea ce ai scris,sa vad daca am si eu aceeasi senzatie.Cu tot ca e nou..inima mea ramane tot la 9-3:>)
Cum este Lexus?Poti sa ne faci o descriere generala a impresilor tale?Merita sa schim Saab cu un Lexus?
2.0t 210 hp linear active plus 2005
Volvo Xc90 T6 300 Hp.
ciprian swe
Invatacel
 
Posts: 67
Joined: 22 May 2009, 15:37
Location: Göteborg Sverige

Postby saabby-727 » 03 Oct 2009, 19:57

Am descris ce am väzut in Frankfurt. Si incä nu am condus un 9-5 nou! Stai sä vezi cum e la condus!!! Asta nu o stim incä :( !.
Acum dacä dupä expozitie vor lua masinile la control si vor constata ceea ce se intimplä ca uzurä si vor modifica ceva va fi bine. Sper cä in Frankfurt au fost prototipuri, deci susceptibile de imbunätätiri :wink: .
Despre 9-3 nu prea pot spune multe, eu avind dupä 9000 , 9-5. In Frankfurt 9-3 -urile erau perfecte, mai mult in stilul lui Saab de demult, decit noul 9-5 la care noutätile mai mult au stricat, fiind de origine GM. Eu nu am avut 9-3 nici ca masinä de inlocuire, atit stiu cä dorind sä cumpär un 9-3 cabrio m-au dezamägit zgomotele pe care le fäcea pe pavaj de piaträ cubicä, ( cläntänea si volanul la 30 km pe orä) de aceea am cäutat indelung drumuri dificile ca sä väd cum se comportä la probe. Apoi a trebuit sä conduc färä pantofi, cä pentru a frina imi loveam genunchiul de volan. Nu se putea ridica mai sus de atit... :( . Astea douä probleme m-au decis pe loc sä nu mai caut mai departe, sä nu-mi irosesc timpul. Desigur 9-3 are multe calitäti, care plac multora, dar mie personal nu mi se potriveste din caza celor 2 chestii de mai sus. Dar dacä tie iti place deja 9-3 sunt sigurä cä noile 9-3 iti vor pläcea si mai mult. Probeazä!
Pentru mine intii conteazä confortul, avind nevoie sä stau mult in masinä, apoi la confort egal desigur mä uit abia dupä aceea la performantele masinii. Dar accentuez: la confort egal mai pot face rabat de la una sau de la alta in ceea ce priveste restul... insä la confort nu. Altii pot avea alte necesitäti sau pretentii si pot accepta mici "vicii" in schimbul altor calitäti in ceea ce priveste performanta tehnicä... eu nu. Masina mea nu are voie sä "mä oboseascä" cu tot ceea ce se poate include aici, deci permanent lejerä, flexibilä, comodä ... dar din cind in cind sä scuipe si foc cind ii cer 8) .
Lexus nu am condus incä, desigur si acolo ai diverse motoare si diverse flexibilitäti, insä intotdeauna m-a impresionat pozitiv gradul de finisare al lui lexus (vorbesc de ceea ce se vede la exterior si ceea ce vedem si atingem zilnic stind inäuntru). Si eu mi-am läcuit totusi motorul, insä asta nu o väd zilnic, nici eu nici altii.
Cä altfel ce mä incälzeste sä stiu cä un motor aratä sub capotä mai bine (desi unii se mindresc cu asta), cind de exemplu väd de 20 de ori pe zi chederul de la geamul soferului ros de cätre geamul care se inchide si deschide!
De exemplu la 9-5 -ul ce-l am acum guma care incercuieste parbrizele la exterior trebuie frecatä frecvent, altfel devine matä si usor albicioasä, ca si cum ar avea fäinä pe ea. De fiecare datä cit astept sä se umple rezervorul la pompä constat cä: "uf, iarä trebuie s-o polizez" si regret 9000 CSE, unde era din alt material... negru si lucios pe vecie, färä a necesita ingrijiri speciale.
Imi spun mereu: "mäi sä fie! dacä era altfel mi-ar fi pläcut mai mult!" si cred cä asa va fi pinä o voi vinde :( .
Cine poate intelege asa ceva, poate intelege de ce unii au o masinä spre a o iubi folosind-o, iar altii doar o folosesc.
Acum cu noile modele de SAAB ( alias GM :evil: ) Lexus le-o ia bine inainte (sau cum vrei sä-i spui: saab a fäcut un pas inapoi :( ).
Fä si tu o probä cu lexus si cu un saab, la aceleasi performante si dotäri, pe acelasi drum si apoi scrie-mi si mie cum te-ai simtit!
sä joci golf sau polo, sä conduci logan sau mai bine SÄ PILOTEZI UN SAAB?
la saab frinatul murdäreste jentzile
9-5 2,3T vector 220HP
saabby-727
Senior
 
Posts: 141
Joined: 08 Mar 2009, 14:21
Location: kaiserslautern

Postby bullet » 04 Oct 2009, 11:23

@saab-727 "de aceea am cäutat indelung drumuri dificile ca sä väd cum se comportä la probe."

Daca stateai in Romania nu aveai aceasta problema :lol: :lol: :lol:
Image
User avatar
bullet
Saabist adevarat
 
Posts: 1293
Joined: 29 Jul 2008, 12:38
Location: Sibiu-Bucuresti

Postby saabby-727 » 04 Oct 2009, 17:49

@ bullet:
dacä stäteam in rominia poate nu as fi avut niciodatä saab-ul pe care il am acum :wink:
si desigur nu as fi fäcut 200000km cu un 9000 CSE Anniversary serie limitatä färä sä am nevoie de piese de schimb. :lol:
sä joci golf sau polo, sä conduci logan sau mai bine SÄ PILOTEZI UN SAAB?
la saab frinatul murdäreste jentzile
9-5 2,3T vector 220HP
saabby-727
Senior
 
Posts: 141
Joined: 08 Mar 2009, 14:21
Location: kaiserslautern

Postby saabby-727 » 19 Oct 2009, 15:02

ciprian swe:
"Saptamana viitoare am programat o vizita la Tröllhattan unde urmeaza sa vad noul 95."

@ciprian swe:

Ai fost la Trollhättan? Cum ti s-a pärut noul 9-5 :?: , mä refer la ce se produce in serie, nu neapärat exemplarele prototip, ca de exemplu cele expuse la IAA! Ce aratä altfel in uzinä, sau ce se poate comanda diferit ca optiuni?
sä joci golf sau polo, sä conduci logan sau mai bine SÄ PILOTEZI UN SAAB?
la saab frinatul murdäreste jentzile
9-5 2,3T vector 220HP
saabby-727
Senior
 
Posts: 141
Joined: 08 Mar 2009, 14:21
Location: kaiserslautern

Postby saab_boy » 03 Nov 2009, 07:53

Nu stiu exact ce se poate vedea la Trollhattan cand vine vorba de noul 9-5. Eu am fost acuma 3 sapt si la ANA Trollhattan nu este expus nici unul, in fabrica nici urma de ele si nici la Muzeul SAAB. Singurul loc in care am vazut masina in forma reala au fost parcarile in cadrul birourilor SAAB si acestea in comunflaj (alb/negru) si modele de teste. Intrarea in productia de serie este planificata in martie 2010 si pana atunci este timp sa se mai corecteze o groaza de chestii - de aceea ii si spune pre-production phase inainte de SOP. Oricum abia de curand au facut primele teste cu presele proaspat instalate pentru caroserie in Suedia dupa ce ai fost nevoiti sa mute toata linia de productie din Ruesselsheim, Germania in Trollhattan.

Si apoi haideti sa fim realisti si sa nu ne mai miram atat de asemanarea dintre Insignia si 9-5 pt ca stiam cu totii de la bun inceput ca asta va fi cazul - asta este stilul de gandire GM - common architecture pe platforma global Epsilon 2. Si nu va scapa SAAB de asemanarea dintre modelele SAAB si Opel pana nu paraseste concernul GM - motiv pt care abia astept semanrea actelor cu Koenigsegg care a primit push back ca si termen pt mijlocul lui Noiembrie :(
SAAB moved my mind
2.0t Vector 9-3
User avatar
saab_boy
Invatacel
 
Posts: 64
Joined: 17 Dec 2008, 22:56
Location: Trollhattan, SWE

Postby saabby-727 » 03 Nov 2009, 21:51

saab_boy wrote:Nu stiu exact ce se poate vedea la Trollhattan cand vine vorba de noul 9-5.
:!: :!: :!: La asta poate sä ne räspundä "ciprian_swe", el zicea cä se duce anume acolo ca sä vadä noul 9-5 :!: :!:

Si apoi haideti sa fim realisti si sa nu ne mai miram atat de asemanarea dintre Insignia si 9-5 pt ca stiam cu totii de la bun inceput ca asta va fi cazul


Nu ne miräm de loc... :wink: suntem doar dezamägiti, si dorim s-o spunem sus si tare 8)
sä joci golf sau polo, sä conduci logan sau mai bine SÄ PILOTEZI UN SAAB?
la saab frinatul murdäreste jentzile
9-5 2,3T vector 220HP
saabby-727
Senior
 
Posts: 141
Joined: 08 Mar 2009, 14:21
Location: kaiserslautern

Postby ciprian swe » 05 Nov 2009, 12:16

Imi cer scuze ca am raspuns atat de tarziu.Sunt sofer de tir nu prea ajung cand vreau acasa:)))

Da,am condus noul 95 prin amabilitatea sefului de la Bröderna Larsson(dealer de saab),care la randul lui a avut oportunitatea aceasta prin ..nu stiu cine de la Trollhatan.
Am condus prima data un Mercedes clasa S si am spus ca da...e ok.Apoi a venit randul meu la 95.Pt. o masina atat de lunga,are peste 5 metri,manevrabilitatea este exceptionala.Masina arata minunat insa sincer,nu am avut timp sa o studiez asa cum ar trebui.INsa nu ma intereseaza calitatea materialelor si alte cele, pt ca eu unul o sa o cumpar si gata.Prietenul meu de la Bröderna ,stie ca sunt mare fan si de aceea a ales sa ma ia cu el in locul vreunui angajat(invitatia era de 2 persoane pt fiecare dealer).Insa nimeni si nimic nu a putut face sa aflam pretul aproximativ.!!
Eu am estimat un 400.000 de koroane,dealerul ziceau ca sub 350.000>(adica 35.000 de euro).Nu va spun mai multe pt ca fiecare dintre voi stie ce inseamna sa conduci Saab,asa ca nu are rost sa scriu degeaba.Masina e ok ,chiar foarte,si nu imi pasa ca seamana cu Insignia sa nu(mie nu mi se pare sa semene)
P;S: La Ana TROLLHATAN nu ai sa pupi tu drvie teste cu noul 95 in veci.Te asigur de asta.
Fabrica este inchisa de saptamana trecuta pentru 2 saptamani.Se monteaza noile linii de productie.
2.0t 210 hp linear active plus 2005
Volvo Xc90 T6 300 Hp.
ciprian swe
Invatacel
 
Posts: 67
Joined: 22 May 2009, 15:37
Location: Göteborg Sverige


Return to Noul SAAB 9-5

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron