Page 1 of 1

Legislatie RCA

PostPosted: 24 Sep 2017, 17:50
by eugenmanea
Dragilor, va anunt o schimbare in legislatia RCA care pe mine ma avantajeaza mult la buzunar- uniformizarea clasei B/M:
1. Prevederi legale cu privire la uniformizarea clasei B/M pentru PF

Art. 32 din Norma ASF 20/2017 prevede :
(4) In situatia in care un asigurat persoana fizica detine mai multe vehicule, asiguratul beneficiaza de aceeasi clasa a sistemului bonus-malus pentru toate vehiculele; la data intrarii in vigoare a prezentei norme, reinnoirea contractului de asigurare incheiat de catre persoanele fizice care detin mai multe vehicule se incadreaza in cea mai favorabila clasa de bonus-malus corespunzatoare istoricului de daunalitate al asiguratului.
Uniformizarea clasei B/M este procesul de modificare manuala a clasei B/M aplicabil persoanelor fizice ce detin mai multe clase B/M in vederea incadrarii la cea mai favorabila dintre clasele B/M detinute atunci cand aceasta nu se stabileste automat de catre sistem.
Exemplu : prespunand ca aceeasi persoana fizica detine doua vehicule, unul cu clasa B/M B0 si celalalt cu clasa B/M B8, inseamna ca atunci cand va incheia asigurarea RCA pentru vehiculul cu clasa B/M B0 va putea solicita ca tariful de prima sa se calculeze cu clasa B/M B8 pe care o detine la celalalt vehicul. In exemplul dat beneficiul obtinut in urma uniformizarii este de reducere a tarifului de prima pentru vehiculul cu clasa B/M B0 cu 50%.

Drumuri faine!

Re: Legislatie RCA

PostPosted: 03 Feb 2018, 16:23
by andybumbu

Re: Legislatie RCA

PostPosted: 21 Nov 2018, 18:17
by andybumbu