Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Ce ati modificat la Saab-ul vostru sau ce ati vrea sa modificati

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby mariuss1900 » 31 May 2015, 16:50

Foarte frumos. Luni imi vine si mie cablul din state obdlink sx. Voi încerca cu interfața mea si cu t8 suite. Bin-ul încă nu l-am cumpărat . Vreau întâi sa citesc ecu-ul meu ,sa ii fac un backup. Apoi trimit binul original in uk. Si apoi voi primi bin-ul modificat(tunat) . A mai lucrat cineva de pe
Forum cu t8suite? Ma poate ajuta la primul flash pana învăț si eu pașii? Multumesc.
mariuss1900
Invatacel
 
Posts: 66
Joined: 24 Oct 2014, 18:47
Location: Bucuresti

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby bill77se » 02 Jun 2015, 08:18

@mariuss1900 ---> nu sunt sigur ca interfata pe care ai achizitionato tu iti va functiona T8 merge numai cu interfatele Lawicel Combiadapter ELM Just 4 Trionic Kvaser.

-----

@AlexD Interfata Lawicel este buna fiind folosita prin CAN, daca ai achizitionat cablu OBD nu iti va functiona impreuna cu Lawicel din prima, trebuie sa citesti mai mult pe alte forumuri.

Exista astazi interfete prin OBD pentru a citi si scrie SAAB dar costa de la 2500 € slave la 5500 € Master.

Trebuie sa aveti grija cu ceea ce faceti deoarece va poate produce costuri incepand de la calculatorul masini pana la alte piese mai scumpe.

Mult succes
bill77se
Nou venit
 
Posts: 3
Joined: 28 May 2015, 12:13
Location: Malmö Sweden

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby mariuss1900 » 02 Jun 2015, 16:24

bill , din cate am citit pe forumul trionic interfata obdlink sx este suportata de t8 suite, fiind defapt la baza un ELM mult mai calitativ . Daca nu reusesc cu interfata mea il voi ruga pe alex sa ma ajute cu interfata lawicel. Planuiesc in acest weekend sa ii scriu noul soft. Va voi tine la curent. :D
mariuss1900
Invatacel
 
Posts: 66
Joined: 24 Oct 2014, 18:47
Location: Bucuresti

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby AlexD » 02 Jun 2015, 19:20

Obdlink ar trebui sa fie ok, depinde de drivere - eu am încercat inițial cu un elm și am avut probleme din cauza driverelor.
Știu de cablul obd - db9, nu am unul obișnuit, este unul modificat de mine ca sa corespundă pinilor necesari, merge totul ok, dovada fiind faptul ca în weekend am reușit să-mi descarc softul stock de pe mașină fără probleme.
Saab sub acoperire - Opel Vectra Z20NET
User avatar
AlexD
Junior
 
Posts: 30
Joined: 17 Oct 2014, 12:03
Location: Bucuresti

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby bill77se » 02 Jun 2015, 21:32

mariuss1900 wrote:bill , din cate am citit pe forumul trionic interfata obdlink sx este suportata de t8 suite, fiind defapt la baza un ELM mult mai calitativ . Daca nu reusesc cu interfata mea il voi ruga pe alex sa ma ajute cu interfata lawicel. Planuiesc in acest weekend sa ii scriu noul soft. Va voi tine la curent. :D



Desigur eu am spus ca trebuoe sa aveti grija OBD nu este CAN ceea ce foloseste Trionic 8.

Defapt daca stii electronica poti sa-ti faci singur interfata nu!?!?!?!?!?

Numai ca cei care au facut softul T8 suite au pierdut multe ore de teste ca sa-l faca functional si au hotarat ca numai anumite interfete sunt bune
bill77se
Nou venit
 
Posts: 3
Joined: 28 May 2015, 12:13
Location: Malmö Sweden

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby bill77se » 02 Jun 2015, 21:35

AlexD wrote:Obdlink ar trebui sa fie ok, depinde de drivere - eu am încercat inițial cu un elm și am avut probleme din cauza driverelor.
Știu de cablul obd - db9, nu am unul obișnuit, este unul modificat de mine ca sa corespundă pinilor necesari, merge totul ok, dovada fiind faptul ca în weekend am reușit să-mi descarc softul stock de pe mașină fără probleme.


Te cred eu nu stiu ce ai facut sau nu am comentat numai ce ai scris tu si ti-am dat un sfat, se pare ca te-a deranjat scuzele de rigoare.

Un exemplu prin can cu lawicel citesti sigur ca esti direct in boxa si dureaza ceva de genul 2-5 min obd trece prin systemul masini esti dependent de sursa de curent (cade bateria nu mai te conectezi la boxa) si timpul de citire este mai lung.

Ma rog puteti experimenta caci daca stricati boxa sunt pe piata de cumparat....
bill77se
Nou venit
 
Posts: 3
Joined: 28 May 2015, 12:13
Location: Malmö Sweden

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby mariuss1900 » 03 Jun 2015, 17:41

bill , nu se supara nimeni pe tine. chiar avem nevoie de colegi pe forum care se pricep si vin cu informatii folositoare si corecte, multumim frumos.
mariuss1900
Invatacel
 
Posts: 66
Joined: 24 Oct 2014, 18:47
Location: Bucuresti

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby AlexD » 04 Jun 2015, 12:32

Bill, nu m`a deranjat deloc, imi pare rau daca am lasat impresia asta :) Voiam doar sa spun ca am luat in considerare chestia respectiva si ca am facut ceva in privinta asta. Multumesc foarte mult pt sfat, dupa cum a zis si Marius, e bine ca sunt oameni care se pricep si ne pot ajuta cu sfaturi, pentru ca eu personal sunt la prima tentativa de genul si am ajuns la asta dupa neseriozitatea unor firme si pretul exagerat pe care il cer altele.

In alta ordine de idei, in weekend sper sa am si eu ceva mai mult timp sa ma joc cu softul stock si sa modific parametrii pe acolo, sa vad exact ce iese... Marius, ai nr meu pe PM, ne auzim la telefon in weekend daca e :)
Saab sub acoperire - Opel Vectra Z20NET
User avatar
AlexD
Junior
 
Posts: 30
Joined: 17 Oct 2014, 12:03
Location: Bucuresti

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby mariuss1900 » 04 Jun 2015, 21:04

Am reusit sa descarc binul original astazi. Urmeaza sa ma vad cu Alex in weekend si sa punem la punct toate detaliile. Daca mai sunt doritori sa participe la intalnire va asteptam.
mariuss1900
Invatacel
 
Posts: 66
Joined: 24 Oct 2014, 18:47
Location: Bucuresti

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby mariuss1900 » 20 Jun 2015, 23:33

Am pus noul soft. Mașina trage foarte bine, sunt mulțumit de alegerea făcută.
mariuss1900
Invatacel
 
Posts: 66
Joined: 24 Oct 2014, 18:47
Location: Bucuresti

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby mariuss1900 » 20 Jun 2015, 23:34

Mulțumesc Alex pentru ajutorul acordat!
mariuss1900
Invatacel
 
Posts: 66
Joined: 24 Oct 2014, 18:47
Location: Bucuresti

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby andybumbu » 20 Jun 2015, 23:42

Bravo :wink: ai fost perseverent, da detalii si pt alti colegi, poate deschizi un topic la rubrica DIY :roll:
Saab 93 SS 2.2TiD Arc-2004
Saab 97 X 5.3iV8 Arc-2007
andybumbu
Saabist adevarat
 
Posts: 3126
Joined: 22 Apr 2010, 22:21
Location: Timisoara

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby cipsu » 08 Aug 2015, 05:48

Suntsi eu in situatia in care am nevoie sa modific un parametru pe hartă. E vorbă de un ECU T5 cu o hartă Maptun care trebuie citită, modificată și rescrisa. Nu știu unde să apelez pentru interfață. Vreo idee? Mulțumesc!
'99 Saab 9-3 Coupe SE HOT, now Stage 3 Maptun-ed
cipsu
Master
 
Posts: 472
Joined: 22 Nov 2013, 18:38
Location: Bucuresti

Re: Are cineva interfata pentru remapare(tuning) pe obd?

Postby AlexD » 10 Aug 2015, 16:57

In principiu se rezolva, ti-am trimis numarul meu pe PM, suna-ma si stabilim cand si unde ne putem vedea.
Saab sub acoperire - Opel Vectra Z20NET
User avatar
AlexD
Junior
 
Posts: 30
Joined: 17 Oct 2014, 12:03
Location: Bucuresti

Previous

Return to Tuning pentru SAAB

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest