Dura faza cu Lada, bullet!
Eu nu prea intalnesc persoane care sa nu stie deloc despre Saab (bunica eventual, care si astazi ii zice Seab
). Au mai fost momente la benzinarie sau la spalatorie cand clientii veneau sa intrebe ce masina e si unde se fabrica, dar nimic memorabil.
Insa interesant este cand ma intreaba lumea de combustibil/consum si raspund ca merge pe etanol. Am ajuns sa spun ca merge pe alcool pentru ca multi credeau defapt ca la GPL ii spun eu etanol.
Interesant este dezacordul dintre mine si mama pe tema cine a fost primul Saab addict din familie
Ea sustine ca ii prima si ca ii plac de cand a vazut prima data si a crezut ca pe sigla e o capsuna (true story).
Mie imi plac de cand stiu ce pot ele... Avea tatal unui prieten un 9-3 Viggen modificat, cu undeva la 265cp
Si daca tot povestim momente pozitive, am avut destule intalniri placute cu posesori sau cunoscatori.
Primul a fost la platoul Corinsa in Mures, putin timp dupa ce am cumparat MS 93 JET. Se lasa seara si plecam spre casa, pe carare un om la varsta a doua plimba cu husky si imi facea semne disperate cu mana. Am oprit sa-l ajut, crezand ca e ratacit, vroia sa ma intrebe de motorizare si sa ma felicite de achizitie, el avand alte trei Saaburi. Frumos moment.
Alta faza de pe atunci cand luasem masina, in vara aceea am stat intrun apartament si parcam masina chiar in fata s-o vad de la geam. Intro dimineata luam micul dejun la balcon, cand trec doi copii pe biciclete pe trotoarul de vis-à-vis. Cel din fata se dezechilibreaza si cade brusc cand arata cu degetul masina strigand "Saab!"
Memorabil a fost la vama Bors anul trecut cand sa intru in tara. Imi ia vamesul actele si-l striga pe un coleg "e ca al tau?". Pe moment ma intrebam ce nu-i in regula si ce vor... pana vine ala si spune asa "Nu, a mea e mai veche... tu ce motorizare ai?". Si am stat putin mai mult la "control" sa vorbim despre Saab si etanol.
De atunci de fiecare data cand trec vama sper sa mai dau de colegul saabist, sa vada ce modificari am adus bolidului
Aah si nu pot sa nu pomenesc de ultima intalnire, aici in Paris. Eram pe bicicleta cand vad un Turbo X parcat, era proprietarul la telefon, ii arat un thumb up, la care lasa convorbirea si deschide geamul. Vorbim putin de masina lui, de a mele, ma invita sa ma inscriu pe forumul local... De treaba, mi-a pus zambetul pe buze!